Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter

2017.01.07

A Harry Potter hét kötetből álló, fantasy műfajú regénysorozat. Szerzője J. K. Rowling. A sorozat főhőse egy kamasz varázsló, Harry Potter, és az ő barátai, Ron Weasley és Hermione Granger, akik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói. A történet arról szól, miként próbálja meg Harry legyőzni a gonosz varázslót, Voldemort Nagyurat, aki megölte Harry szüleit és megpróbálja meghódítani a varázslóvilágot, s leigázni a varázstalan embereket, a muglikat.


A filmekkel ellentétben, a könyvek kiadási ideje: 1997. június 30. – 2007. július 21.

 

Rowling az egyetlen író, aki ebből a szakmából gazdagodott meg.


 

A könyvek sokkal részletesebben leírják a tartalmakat, mint a filmek. Több mindent is tartalmaznak. Vagy a filmekben esetleg valamit megváltoztattak.                                   Néhány eltérő történés.

-Az első kötetben lévő trollos, és italos próbát a bölcsek kövéért, teljesen kihagyták a filmből.

-A második könyvben a Titkok Kamrájának történetét  Binns professzor mondja el a diákoknak (aki a filmben nem szerepel), ezért a filmben McGalagony professzor meséli el a történetet.

-A harmadik filmben nem derül fény Sirius szabadulásának részleteire

-A negyedik filmből kimarad az, amikor Harry a prefektusok fürdőjébe próbál lejutni, beakad a lépcsőbe, és kis híján rajtakapja őt Piton a köpeny alatt. A varanydudvát Dobby adja Harrynek és nem Neville.

-Az ötödik könyvben nem Neville találja meg a Szükség szobáját, hanem Dobby - aki egyáltalán nem tűnik fel a filmben - mesél róla Harrynek. Ezzel kapcsolatban annyi megjegyezendő, hogy Hermione magyarázza a többieknek a szoba funkcióját, holott a könyvben még nem is hallott a Jössz és mész szobáról.

-A hatodik kötetben Harry és Dumbledore seprűkön jutottak fel a kastélyba, a filmben pedig egyszerűen csak hoppanáltak, megszegve ezzel a szabályokat.

-Ellentétben a hetedik könyvvel Ollivander tud a Halál mindhárom ereklyéjéről, nemcsak a Pálcák Uráról.

Itt van egy hosszabb lista és egy másik.

Még több HP érdekesség.

Nem régiben megjelent egy új Harry Potter könyv a Harry Potter és az elátkozott gyermek. curesd-child.jpg

 

 

A következő könyv.