Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírnaplók

2017.01.07

A Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) amerikai tévésorozat, elődjéhez hasonlóan tartalmazza a -fantasy, -thriller, -horror, (-dráma) elemeket. 2009. szeptember 10-én indult az Egyesült Államokban a The CW filmcsatornán. Magyarországon 2010. június 25-én debütált az RTL Klubon. Január 13-án érkezik a 8. és egyben utolsó évad második felének kezdése (nálunk a 6.évad vár szinkronizálásra.) A sorozat egy természetfeletti lények által kísértett Virginia állami kitalált kisvárosban, Mystic Fallsban játszódik. Középpontjában a főszereplő, Elena Gilbert (Nina Dobrev), Stefan (Paul Wesley) és Damon Salvatore (Ian Somerhalder) szerelmi háromszöge áll.
A vámpírok belekeverik ügyeikbe az ember Elenát, emiatt ő nagy veszélybe kerül.
Közben pedig egyre többet tudunk meg a testvérek, a város, és a lakók múltjáról.
A sorozatnak a címe, csak a vámpírokat emeli ki, pedig a sorozatban megfordulnak még, boszorkányok, vérfarkasok, hasonmások, és hibridek is.
A 6.évadban Elena mágikus kómába esik (hasonmása Katherine pedig korábban meghal) a főszereplőnő Nina a fináléra készül visszajönni.
A történetben a vámpíroknak 2+1 képességük van:                                                       igézés                                               

4x04.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

szupergyorsaság                                                                                               

8x03.gif

 

 

 

 

 

 

 

/vérszívás/                                                                                                           

8x03.2.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

A vámpírok természetesen nem öregszenek, ugyanakkor gyermekük sem lehet. (Ennek az állításnak mond ellent a 7.évadban Caroline varázslattal áthelyeződött ikerterhessége. A 7. évadban ismét megcáfolásra kerül a sorozat egyik alapköve miszerint: ,,Valaki vagy boszorkány, vagy vámpír." Ennek ellenére a 7.szezon úgy kezdődik, hogy a varázsolni képes vámpírok azaz eretnekek elfoglalják a Salvatore házat.)

BAKIPARÁDÉ:

<------ előző állomás  következő állomás ------>